Onze Dekhengsten:

Dekvoorwaarden \ Werkwijze Dekkingen

 • Silver Cash

  Silver Cash van de Gorterstraat,    1.50,    ICS goedgekeurd STER,   Black Silver Dapple,   Röntgen en Sperma Goed 

  Een zeer bijzondere hengst!!! 
  Naast zijn sublieme bouw met explosieve ruime bewegingen heeft ook nog iets extra's, namelijk zijn kleur. Black Silver Dapple! (ook wel Chocolate Palomino of Zilverappel genoemd) Dit is een kleur die hoogstzelden voorkomt bij ons geliefde ras. 
  Zeker als je niet voor minder dan een echte originele Tinker / Irish Cob/ Gypsy Cob wilt gaan. En hij is dat op en top!! Zijn vader is de overbekende tophengst 'The Boss / The business'. 
  Silver Cash is een zware Cob met veel body, en zijn behang is dik en overvloedig aanwezig. Hij heeft een zeer aansprekend hoofd met prachtige bruine ogen. Dit alles met een gouden karakter en een  fantastisch sperma-rapport! 
  Kleurresultaten: Silver Cash zal altijd zijn zwarte basiskleur doorgeven, met 50% kans dat het veulen ook zijn bijzondere Silver-gen ontvangt en daardoor dus een Black Silver Dapple wordt. Silver Cash is op dit moment ongeveer 1.50. 
  Red Factor: Homozygous Black (EE) 
  Agouti: Negative (aa) 
  Silver Dilution: Heterozygous (nZ)
  PSSM: VRIJ n/n

 • meer foto's »

 • Yellow Fellow

  Yellow Fellow van de Gorterstraat,   1.50,   ICS Ster en Kampioen 2015,  NSvT goedgekeurt ,  
  Buckskin Bont,  Röntgen  en Sperma Goed  

 • Deze heer is een speciale en rastypische hengst met zeer veel uitstraling. 
  Deze subliem gebouwde jongeman heeft veel massa en een geweldig front. Hij heeft een sterke achterhand die diep onder zijn body gedragen wordt. 
  Yellow Fellow kan uitstekend bewegen en vertoont zeer veel takt. Hij bezit daarnaast een grote hoeveelheid dik en zijdezacht behang wat volop zwiert als hij zijn soepel gangwerk toont. 
  Naast dit alles heeft hij nog iets bijzonders: Yellow Fellow is namelijk een Buckskin hengst. (Oftewel valkkleur in de volksmond). Maar dit is nog niet alles…deze knappe charmeur is ook nog eens bont getekend. 
  De eerste bonte Buckskin dekhengst in Nederland die bij beide stamboeken is goedgekeurd.
   Yellow Fellow, kan voor verschillende kleuren veulens zorgen, Buckskin, Smoky Black, Bruin, Zwart, Driekleur. Dit alles ook in de bonte variant!! 
  Het is gebleken dat Fellow veulens met veel kleur vererft. Yellow Fellow is nu 1.50
  Tobiano: nT – Heterozygous. 
  Red Factor: EE - Homozygous Black. 
  Agouti: Aa – Heterozygous
  Cream Dilution: nCr - Heterozygous
  PSSM: VRIJ n/n

 • meer foto's »


Naar Boven