Onze Fokmerrie’s


Silver Spring van de Gorterstraat

Deze knappe jongedame hebben wij zelf gefokt. Ze is een dochter van Collin en onze Stermerrie Norah. Spring is fluweelgrijs geboren vandaar haar naam Silver Spring. Ze heeft op de keuring een 1e premie gehaald, dit mede door haar ruime bewegingen en gigantisch behang dat ze overduidelijk van papa Collin heeft meegekregen. Haar bouw is uitmuntend en als je haar behang ziet sla je achterover.
Geboren: 22-4-2007
Moeder: Norah vd Gorterstraat
Vader: Collin vd Gorterstraat


Lily-Ann van de Gorterstraat

Deze knappe jongedame is een dochter van Collin en onze Stermerrie Zoë. Bij haar geboorte waren wij al zo onder de indruk van haar goede bouw en soepele ruime gangen dat al snel besloten werd haar aan te houden. Lily heeft lekker de tijd gehad om zich te ontwikkelen, dat heeft ze dan ook super gedaan. Inmiddels heeft ze ons al vele prachtige veulens gegeven.
Geboren: 12-4-2008
Moeder: Zoe vd Gorterstraat
Vader: Collin vd Gorterstraat


Hannah van de Gorterstraat

Hannah is een merrie die wij zelf gefokt hebben. Haar moeder is onze kampioensmerrie Leah, helaas hebben wij afscheid van haar moeten nemen. Haar vader is onze voormalige dekhengst Collin vg G. Hannah is een zware merrie met superveel behang. Ze kan heel goed bewegen en geeft dit ook door aan haar veulens.
Geboren: 11-5-2009
Moeder: Leah vd Gorterstraat
Vader: Collin vd Gorterstraat


Blue Bell van de Gorterstraat

Geimporteerd uit Ierland, ze onze meest bijzonder getekende dame in de groep.  Dit met een geweldige bouw. Ze is bijzonder breed met heel zwaar botwerk. Ze heeft een sublieme toplijn en een mooie appelkont.  Met haar mooie hoofd met kleine oortjes  kijkt je altijd nieuwsgierig aan.  Ze heeft een  open en vriendelijk karakter en dol op onze Nederlandse snoepjes…  


Silver Pepsi van de Gorterstraat

Pepsi hebben wij zelf gefokt. Ze is geboren in 2017. Haar vader is Silver Cash en haar moeder Leah. Pepsi is een halfzus van Hannah. Ze heeft een prachtige Silver Dapple kleur die ze van haar vader geeft gekregen. Ze is een beer van een dame en is op 3 jarige leeftijd gemeten op 1.52. Ze is echt een imposante verschijning en we zijn dan ook heel erg benieuwt wat ze ons in de toekomst gaat brengen
Geboren: 25-7-2017
Moeder: Leah vd Gorterstraat
Vader: Silver Cash vd Gorterstraat


Skyfall van de Gorterstraat

Skyfall hebben wij zelf gefokt. Ze is een dochter van Norah en Silver Cash. Ze is een grote dame. op 4 jarige leeftijd is ze 1.52 gemeten. Sky is een harige meid. Veel sokken, manen en staart heeft ze. Net als haar prachtige baard. Ze kan lopen als de beste. Maar dat is wel logisch gezien haar ouders. We verwachten veel van haar als fokmerrie en is 2020 voor het eerst moeder geworden van een geweldig hengstveulen Dublin.
Geboren: 30-6-2014
Moeder: Norah vd Gorterstraat
Vader: Silver Cashvd Gorterstraat


Willow van de Gorterstraat

Willow is een speciale dame. Ze draagt namelijk en het Creme en het Pearl gen bij. Vandaar haar bijzondere kleur en groene ogen. Wij hebben haar als veulen in Denemarken gekocht en ze heeft bij ons een heerlijke jeugd gehad. Vanaf het begin klikte het gelijk in onze kudde. Willow heeft dan ook een heel vriendelijk karakter.In middels is ze uitgegroeid tot een prachtige zware dame met veel behang.


Silver Apple van de Gorterstraat


Onze voormalige fokmerries.

Helaas hebben wij de afgelopen 20 jaar ook afscheid moeten nemen van een aantal dames. Deze dames hebben mede toedragen aan onze (bewezen) foklijnen. Natuurlijk vergeten wij ze nooit. Daarom hieronder een aantal van onze meiden uit het verleden.

Autumn (Otje)

Hazel

Irah

Kate

Leah

Meagen

Norah

Spirit

Summer

Zoe

Copyright © 1999-2020 / All Rights Reserved / Tinkerstal van de Gorterstraat