Even voorstellen:

Wie zijn wij.

Wij zijn Fam. Schellekens woonachtig in Rosmalen. Overdag zijn we druk bezig, Saskia runt namelijk een hondenuitlaatservice en Peter heeft naast de paarden nog een volle baan. 
Sinds 1999 zijn wij in de ban van het Tinkergebeuren.


Zoals velen reed ik eerst "gewoon" K.W.P.N. maar was na een tijdje toe aan iets anders. 

Na grondig te hebben gezocht naar een ras paarden, welke bij onze levenswijze past, kwamen we uit bij de Tinker. 
Inmiddels hebben wij drie goedgekeurde dekhengsten op stal en zijn in het bezit van een aantal prachtige fokmerrie's.  Wij hebben zo'n 12.5 hectare weide waar onze paarden dag en nacht lekker buiten kunnen grazen. Onze mening is dan ook dat een paard, en zeker een Tinker, als het enigszins mogelijk is lekker in de wei bij soortgenoten moet kunnen staan.
 nze paarden worden getraind volgens de 'Natural Horsemanship'/Freestyle methode. Zelf hebben we meerdere malen trainingen gevolgd bij Emiel Voest.
 Het is gebleken dat dit voor ons en onze paarden heel goed werkt. Wij zijn er een groot voorstander van om zo natuurlijk en vriendelijk mogelijk met paarden en dieren in het algemeen om te gaan. Dat dit ook voor onze paarden goed werkt merken we aan het feit dat ze zich lekker in hun vel voelen en vrolijk zijn.

Onze Visie

Zo zijn we dan uitgekomen bij een vriendelijker manier van omgaan en trainen van onze paarden.
Onze paarden zijn getraind volgens de zogenoemde Freestyle methode. Loswerken en grondwerk al dan niet met hindernissen is een van de hoofdmoten uit deze training
Dit blijkt voor de paarden zeer vriendelijk en duidelijk.
Zo is het ook leuk voor het paard!!


Wat wij o.a. belangrijk vinden is dat een paard niet de hele dag op stal moet staan.
Stal is prima maar niet voor 24 uur per dag.
Al onze paarden staan altijd buiten zodat ze hun spieren lekker soepel kunnen houden en hun beweging, buiten de trainingen om, zelf kunnen regulieren.
Een paard alleen houden is voor ons ook geen optie.
En onze paarden staan dan ook altijd in een groepje, een minikudde zeg maar.

 Ook wat voeren betreft zijn wij terug naar basis gegaan.
 Dit houd in...veel ruwvoer wat de hele dag door beschikbaar voor ze is.
 Zo blijft de spijsvertering netjes op gang en kan het krachtvoor wat ze eventueel nodig hebben zo goed mogelijk opgenomen worden

Het Fokdoel.

Wij bezitten verscheidene mooie, door de stamboeken goedgekeurde, fokmerries. Zij alle hebben een alle een uitstekende bouw en de soepele ruime bewegingen. Wij selecteren onze merries zorgvuldig en kijken daarbij ook specifiek naar een het karakter, dit uiteraard in combinatie met schoonheid en elegantie. 

Onze merries samen in combinatie met onze, eveneens goedgekeurde, hengsten leveren elk jaar een mooi aantal schitterende veulens op. Vele veulens zijn verkocht internationaal rond de gehele wereld.   

Wij willen veulens volgens onze normen fokken. Daarom besteden wij heel wat aandacht aan de hengstenkeuze voor elke individuele merrie. Daarbij kijken we puur naar de bouw, bewegingen en karakter van de beide partners, 

Soms kiezen wij ervoor om een hengst van een andere stamboek dan die van de merrie (ICS of NSvT) te gebruiken, enkel om de juiste combinatie te krijgen.   

Wij vinden het zeer belangrijk dat wij veulens van een uitstekende kwaliteit fokken. Dan maakt het ons niet altijd uit ofdat dit nou een registerveulen wordt of een stamboekveulen.

Wat wij te trachten te fokken zijn veulens met veel maat en een bijzondere kleur, maar dit alles zeker niet ten koste van onze hoge kwaliteitsstandaard.

Er is een verschil in fokken en vermeerderen…..wij zijn fokkers!!Naar Boven